Вторник, 16 Юли 2024
    
Спорт

Вижте какви спортни събития ви очакват през Fun&Sun Уикенд в Бургас

  29.05.2024 14:20  
Вижте какви спортни събития ви очакват през Fun&Sun Уикенд в Бургас

Уикендът, посветен на децата и спорта в Бургас, ще предложи пълна палитра от събития и активности на открито. Най-динамично и разнообразно ще бъде на 1 юни, когато празнуваме Деня на детето. Тази година морската община ще предложи амбициозна програма, свързана с много спортни активности. Редица клубове вече се подготвят да се забавляват с малчуганите и техните родители. 

На 1 юни (събота) се пригответе за много спорт и забавления. Стартът ще бъде даден с откриването на „BURGAS BEACH ARENA“, след Северния плаж, до паркинга и алеята на Солниците. Там от 9.00 ч. до 13.00 ч. ще се проведат демонстрации по плажен волейбол с клуб Beach Volley Burgas , както и международен отборен турнир по плажен тенис със спортен клуб „Бийч тенис Бургас“.  Не пропускайте и спортни трасета, организирани от Fit Kids, с помощта на спортни клубове по плажен тенис, волейбол и „Хикари Доджо Бургас“, които стартират от 10 ч. до 12 ч. Всеки е добре дошъл да участва в тях без предварително записване. 

Безспорно най-вълнуваща ще бъде срещата с волейболната легенда Матей Казийски, който пристига в Бургас за откриването на Beach Arena Burgas и ще очаква всички почитатели на плажа в 9.00 ч. в събота. Той ще проведе демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца, които имат желание да се докоснат до волейболната топка. Всички фенове ги очакват снимки и автографи със световната звезда. 

На същата локация в събота и неделя ще се проведе Международен отборен турнир по плажен тенис за мъже, жени и ветерани.  Всеки отбор ще се състои от 10 - 12 души, от които минимум две мъжки двойки, една женска и една двойка от ветерани с възраст 50 + години.  Паралелно с отборната надпревара ще бъдат проведени и два турнира за деца до 14-годишна възраст.  Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис. Той ще бъде проведен в две отделни категории – PRO и AMATEURS. Подалите заявка участници са повече от 100 състезателя от Бургас, Варна, София, Русе, Равда, Добрич, Лозенец, Молдова

Другата динамична точка от „Fun&Sun – Уикенд на 1 юни ще бъде Експозиционен център „Флора“. Там от 10:00 ч. до 14:00 ч. ще може да наблюдавате и да се включите в демонстрации на бургаските спортни клубове Яхт клуб Бургас, "Спортландия" и Валерия Дочева, "Kangoo Jumps с Гергана Апостолова, Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“, Карате клуб „Сансай“. Очакват ви и „Игрите на нашето детство“ с Fit Kids и зумба с деца, за да си припомним кои са най-любимите активности на малчуганите на открито. За доброто настроение ще се погрижат талантите от ВФ „Морски песъчинки“. Официалното откриване на събитието е предвидено да започне от 10.30 ч. 

\Още един атрактивен клуб ще участва в тематичния уикенд, посветен на децата и спорта. На 1 юни от 14:00 ч. пред Ескпозиционен център „Флора“ ще приветстваме клуб по американски футбол „Блек Сий Пайрътс“. Представител на организацията ще сподели какво се крие зад този популярен спорт отвъд Океана. След което всички присъстващи жители и гости на града ще могат да пробват  екипировка и да се запознаят  с ръгбито на шатра на открито.

Не пропускайте отново на 1 юни да бъдете част от традиционното и забавно събитие, организирано от Бургас Рън. От 10:00 ч. на площад „Тройката“ организаторите ви очакват за Семейно бягане. Любимото на много семейства бягане за деца и родители с бебешки колички се завръща за Деня на детето. Трасето ще ни отведе до сградата на Община Бургас и обратно. С дистанция от 700 м, маршрутът ще е по силите дори и на най-малките участници. Необходимо е да направите регистрация тук: www.burgasrun.bg/registration-kids/.

На 2 юни през спортна зала „Младост“ ще се проведе фестивала фестивал „ПодМлади града“ , който е от 10.00 ч. до 18.00 ч.  В програмата му са включени игри, работилници, демонстрации и сценични изяви на спортни клубове и културни организации.