Вторник, 16 Юли 2024
    
Несебър

„Походът на книгите“-„Влас чете“

  28.05.2024 12:13  
„Походът на книгите“-„Влас чете“

 

 

Четирима писатели ще четат свои произведения утре в рамките на инициативата "Походът на книгите"-"Влас чете". Организатори са Кметство Свети Влас и местният Клуб на четящите. Литературните срещи се организират всеки месец, а идеята да се канят писатели, които лично да четат свои творби, цели да повиши интереса на младите към четенето, да се събуди любопитството към литературата и да съхрани любовта към писменото слово.

Утре от 17:00 часа пред малки и големи в читалище "Пробуда-1938" в Многофункционалната зала в Свети Влас ще четат писателите Виктор Иванов, Марин Маринов и бургаските автори - Добрин Катеров и единадесетокласничката от СОУ "Кирил и Методий" Красимира Русева. Всеки автор ще представи свое произведение с петнайсет минутно четене. С читателите те ще споделят и свои творчески тайни и вдъхновяващи истории.

Най-вече се надяваме на младите читатели и децата, защото сме поканили и двама млади и обещаващи таланти от Бургас. Надяваме се ежемесечната инициатива, която стартирахме, да стимулира четенето като навик, да обогати знанията на подрастващите, а защо не и да провокира млади читатели да открият своя скрит талант, обясниха от кметството.

Проектът "Влас чете" е взаимстван от ежегодната национална кампания "Походът на книгите", а мисията му е да вдъхновява младите да четат повече. Първата литературна сбирка, провела се през април в курортния град, срещна младото четящо поколение с поетесите Кали Кол, Силвия Асенова, Стефка Бънкова - Стефания и Тонка Чанкова.