Понеделник, 24 Юни 2024
    
Спорт

Бургаско момче е в единайсетте най-добри на България при елитните групи

  25.05.2024 11:44  
Бургаско момче е в единайсетте най-добри на България при елитните групи

Играчът от ФК "Звезденбург" Ангел Тодоров попадна в идеалния отбор на елитните групи при U15. Той е роден през 2009 г. и е започнал от 4-годишен в детски футболен клуб "Звездичка", на 12 години преминава в ФК "Звезденбург" и е продукт изцяло на двата бургаски клуба, като негов треньор е Георги Цъцаров. От 2 години е проекто национал и в момента действащ национал на България за набора си. Класацията за идеалният отбор при 15-годишните е между всички треньори от цялата страна.

Това е поредното голямо признание за нас след попадането на Йоана Станкова (родена 2005 г. и играч в "Сасуоло" Италия, дебютирала в Серия А) в топ 5 на България при женския футбол и показва добрата работа в клуба.

Накрая на първия полусезон в елитната група U16 голът със странична ножица на Борислав Пенков от Звезденбург бе избран от всички треньори в елитните групи за най-красив на полусезонa.

"Йони, Ангел и Боби са пример за всички момичета и момчета трениращи футбол в Бургас да вярват и смело да преследват мечтите си, както и че няма невъзможни неща. Аз лично се радвам и съм горд, че имаме такива прекрасни, възпитани и трудолюбиви деца в школата. В такива моменти като днешната церемония по награждаване на най-добрите млади играчи човек си казва струва си. Струва си всяко усилие на клуба в инвестиции за спортни бази, условия за подготовка на играчите, лишения от страна на всички колеги треньори в изграждането на играча, лишаване от личното ни време на треньорите и ръководство със семействата си за сметка на това да работим с и за футболистите всичко това е труд, отдаденост и обич към спорта", сподели Петър Алексиев.

От три години насам ФК Звезденбург защитава честта на Бургас в Елитните групи при   петнадесет годишните и от една година насам при шестнадесет годишните. Очакваме тепърва в близките години още много деца от нашата Академия да преминат от юношеския към мъжкия футбол.