Събота, 15 Юни 2024
    
Поморие

Спешно! Още едно дете има нужда от нашата помощ, нека сме единни

  23.05.2024 14:07  
Спешно! Още едно дете има нужда от нашата помощ, нека сме единни

15-годишната Натали, чиито корени тръгват от Поморие, е диагностицирана с рядка форма на болестта на Хиршпрунг, се моли за своето спасение. Детето се нуждае от спешна операция в чужбина, за да има шанс да живее. Необходимата сума от 45 000 евро не може да се осигури от майка ѝ, която е самотен родител и се грижи денонощно за дъщеря си.

Болестта на Хиршпрунг е заболяване, при което липсват определени нервни клетки в червата, отговарящи за нормалното функциониране на перисталтиката. Късното откриване на болестта е довело до развитие на възпалително дегенеративно заболяване на дебелото черво и до токсичен мегаколон. То представлява животозастрашаващо усложнение на болестта. Момиченцето е в тежко състояние. На практика детето вече не може да се храни нормално, а отделителна му система в момента е в тотална дисфункция. Водещи хирурзи у нас и в чужбина препоръчват неотложно хирургично лечение. Всеки ден е от значение за живота на детето. За да продължи да живее Нати, е необходимо да бъде премахнато възпаленото дебело черво.

Момичето е оперирано неуспешно в България, след което се влошава още повече. Водещ екип от хирурзи в Истанбул е готов да поеме случая на българчето. В момента майката отчаяно се опитва да събере сумата, необходима за животоспасяващата операция, планирана в истанбулската болница.

Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно.

Всеки, който желае да подаде ръка на детето и да помогне за спасяване на живота на Натали, може да дари в Пощенска банка по дарителска сметка:

 

IBAN BG28BPBI81704062290501

Титуляр: Калояна Канариева

Основание – за лечението на Натали