Вторник, 18 Юни 2024
    
Любопитно

До 27 градуса през уикенда

  18.05.2024 08:21  
До 27 градуса през уикенда

През деня в събота ще е преобладаващо слънчево време

 

Почивните дни ще започнат с тихо време и сутрешни пролетни мъгли в низините, котловините и покрай водоемите. През деня в събота ще е преобладаващо слънчево с минимални следобедни смущения. На изолирани места около планините в западната половина на страната следобед и вечерта не е изключено да прегърми и превали „на облак”. Дневните температури ще се движат между 20 и 25 градуса.

В последния ден на седмицата ще остане топло с дневни температури до 26-27 градуса. Облачността в неделя в западните и централните райони бързо ще се увеличи. Следобед и вечерта ще има условия за локални гръмотевични бури с кратък, интензивен валеж и градушки. В масивите на Западна България и районите около тях процесите ще са по-мощни.

В седмицата на баловете и Празника на Светите братя Кирил и Методий времето ще остане неустойчиво. Валежите ще са предимно следобедни, временно интензивни, с гръмотевици и потенциал за градушка. Дневните температури ще останат относително високи – със стойности в някои от дните до 28-29 градуса.

Източник: Нова ТВ


Любопитно
Любопитно