Вторник, 18 Юни 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Борисов в Бургас: В блатото сме, страната няма посока, хазната е празна

  11.05.2024 13:54  
Борисов в Бургас: В блатото сме, страната няма посока, хазната е празна

Поемал съм държавата след всякакви кризи, но много трудно ще излезем от тази

 

"Българите трябва да знаят, че тези три години ще берем горчиив плодове. Много, много трудно ще излезем от тази криза. Поемал съм държавата след финансовия колапс на света, известен като "гръцка криза". Много трудно ще излезем от тази. В блатото сме, хазната е празна". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Бургас. Близо 500 души се събраха в залата на ДТ Адриана Будевска, за да посрещнат лидера на ГЕРБ, кандидатите за евродепутати -Росен Желязков, доскорошният вицепремиер Мария Габриел и Ева Майдъл.
Домакини на срещата бяха кметът Димитър Николов, областният лидер на ГЕРБ-Иван Алексиев.

"Няма да е честно те да се облагодетелстват толкова, а ние да вадим за пореден път България от кризата“, каза Борисов.

„Моите колеги от ГЕРБ-СДС са по детски наивни, защото си мислят, че срещу нас имаме системни политически партии или хора, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене, каза бившият министър-председател.

 

И добави:"Тази държава ще започне да се оправя, когато ГЕРБ стигне нивото на външния дълг като процент избиратели, които го подкрепят. Толкова коварно всичко са подготвили последните три години - лъжа, до лъжата. Оставихме Спецов, че да не могат да се измъкнат и да кажат - имало корупция", добави той.

Борисов бе посрещнат от областния лидер Иван Алексиев и водача на листата Жечо Станков

 

Според Борисов българите трябва да знаят, че много трудно ще излезем от тази криза. "Поемал съм държавата след гръцката финансова криза, след това ми се падна миграционната криза. Сега проблем номер едно за Европа е нелегалната миграция", добави бившият премиер.

 

Искам да се обърна към бургаските журналисти. Помня, когато бях тук за последен път на предизборна кампания - ей там, някъде в коридорите. Лавина от въпроси зададохте, защото гова академикът плашеше с оставка - че дерогацията, какво ще стане затвори ли рафинерията, бензинът ще стае 4 лв. И аз ви казах - хора, те ви ограбват, вземат ви по един лев на всеки литър бензин и дизел. И сега, мили мои, като няма дерогация колко е горивото? Защо е било по 4 лева, замислете се. С евтиния руски петрол. Дайте този път да мислим заедно. При $25 руски "Уралс", 4 лв. бензин", подчерта Борисов.

Рибари са сред най-ревностните му фенове

 


И добави: С Мария положихме огромни усилия да има правителство. Тези хора след последните 3 години по различни схеми са се облагодетелствали много. Те си направиха сметката, че с Габриел премиер за още 9 години ще стигнат дъното. Върнах записа от техния национален съвет, където колегата Асен Василев казва, че Габриел е просто един заложник, че ротация няма да има и след 9 месеца ще бутнат правителство. А ние с нея като будали правим стратегии, какво ли не. Самият Петков каза, че социолози му искали по 20 хил. лева. Сега те не водят кампания, Денков вчера беше тука - с 15-20 човека, в София бяха 50. Те знаят, че трябва да са в парламента и да са опозиция. Те за управление вече не мислят".

"Преборихме се за двата реактора на "Уестинхгаус", за които ПП-тата бяха против. В България нищо не се случва. Дано българите проумеят и разберат. Когато похарчиш половин милиард за зимно почистване, а няма една снежинка, медиите не трябва да ги щадят. Когато правихме правителство, Лена стоеше с лаптопа и чукаше в Гугъл за Иван Иванов Петров, примерно - а, има нещо със санирането, не става! Ако сега чукнем техните имена в Гугъл - един не става", каза Борисов.

 

На старта на събитието Жечо Станков представи номинираните в листата на ГЕРБ, които излязоха на трибуната.

"Господин Борисов, благодаря за честта да водя този отбор от експерти", отбеляза Станков и заяви, че тези хора са 365 дни сред хората. "Ще продължим да изпълняваме задачите, които ни поставяте, господин Борисов, защото вие също сте непрекъснато сред хората. Единствено вие се заинтересувахте в Народното събрание от какво се нуждаят общините", заяви той. 

 Ева Майдел направи кратка равносметка на международната и вътрешна политическа ситуация

"Вярвам, че е много важно да си припомним къде идваха европейските и световни политици преди три години. Идваха в София, Варна, Бургас. Спирали сме първо тук, в Бургас, преди да продължим към най-добре управляваната граница тогава - тази между България и Турция", припомни Майдел и допълни: "В Брюксел каниха господин Борисов, а не продавачите на мечти. Мечтаещи за постове и позиции, вместо това България да бъде пълноправен член на Шенген и еврозоната. А човекът, който единствен работеше по тези цели, беше Мария Габриел. И докато те бяха заети да мечтаят за тези фалшифицирани постове, се отдалечихме от морала, честността, отговорността. Важно е да излъчим силен екип за Европейския парламент с моите колеги. Днес заставаме тук, за да поискаме вашата подкрепа и доверие, за да изпратим най-силния отбор и в Европейския, и в българския парламент", каза тя.

 

Целта ни е да възстановим България от безвремието, в което е в последните години. Нашите опоненти ни противопоставят 4 опорни точки - сутрин, обед, вечер, ще ви накарат да ги сънувате: корупцията, службите, регулаторите, съдебната система. В тази приказка, която ни се предлагаше има една Червена шапчица, която вървеше в една тъмна гора, в която я дебнеха едни "тайни, зли служби" и един зъл, алчен, вълк Торбалан, с който когато пиеха кафе му говореха на "Делян". Оказа се нито гората е такава, нито червената шапчица е толкова наивна", заяви водачът на листата за евровота и председател на 49-то НС-Росен Желязков.

 

Той обърна внимание, че ППДБ са демонизирали службите и целта им е била политическото им овладяване. "Срещу това ние ще предложим конкретни мерки, ясно разписани, с които ще търсим вашето доверие. Последното нещо, което ни сервираха е опита за написването на един нов сценарии на един филм, който се опитаха да го нарекат "Къде е Мария?". Мария е тук - Мария Габриел", добави той и отстъпи мястото си на трибуната на своята колежка.

 

"Днес ясно показваме, че сме екип, който говори на един глас - и на национално, и на европейско ниво", започна изказването си тя и се обърна към Жечо Ставков с признанието колко много е уважаван в Европейската комисия. Поставяме си реалистични цели - България отново да е стабилна, да е доверен и надежден партньор в ЕС и НАТО. Да бъде отново регионален лидер, каквато беше с премиер Борисов", каза още тя.

В залата присъстваха кметовете на ГЕРБ от Бургаска област, общински съветници.

Кандидатите за депутати и евродепутати от листата на ГЕРБ-СДС