Понеделник, 20 Май 2024
    
Карнобат

Европейската нощ на музеите ще бъде отбелязана в Карнобат

  10.05.2024 11:57  
 Европейската нощ на музеите ще бъде отбелязана в Карнобат

 

Европейската нощ на музеите в Карнобат обещава истинско приключение за любителите на историята, музиката и на женската красота през вековете. Специален гост на вечерта ще бъде Мария Хубенова, която e музикалeн педагог на участници от Маскирания певец и Като две капки вода, на Дара Екимова и Иво Аръков. Между 2001- 2009 г. е хорист-солист в световноизвестния български хор „Космически  гласове от България“, с дир. Ваня Монева. Участвала е в множество концерти, записи и турнета в Китай, Индия, Япония, Австрия, Македония, Молдова, Русия и др.

Постерна изложба ще пренесе  посетителите в миналото, за да се  докоснат до женската красота през вековете. 28 плаката проследяват развитието на женската мода в облекло, прически, аксесоари и грижите за външния вид в земите на днешна България от ранножелязната епоха (XI – VI в. пр.Хр.) до Късното средновековие.

Официално ще бъде представен том 5 от поредицата „История и култура на Карнобатския край”- издание на ИМ Карнобат, като присъстващите ще могат да се срещнат с авторите участници в сборника, съобщават от karnobat-voice.com.

Любителите на музиката ще могат да упражнят своите певчески умения в Уъркшоп за начинаещи и напреднали „Вокални техники в съвременната поп музика“ с Мария Хубенова.

Програмата на Европейска нощ на музеите ще започне от 17.30ч. и ще продължи до 21.00ч. Мястото е Археологически музей -Карнобат. От 18.05ч. възпитаници от Артистична MuzArto Академия, с музикален педагог Мария Хубенова, гр.София ще поздравят присъстващите.

От 18.30ч. ще бъде открита постерна изложба „Огледало на времето: женската красота през вековете”, представена от НАИМ-БАН, гр.София.

От 19.20ч. ще бъде представен том 5 от поредицата „История и култура на Карнобатския край”- издание на ИМ Карнобат.

От 19.30ч. ще се проведе среща с авторите участници в сборника.

От 20.00ч. е Уъркшопът за начинаещи и напреднали „Вокални техники в съвременната поп музика“ с Мария Хубенова.

Организатори на Европейска нощ на музеите са Община Карнобат, Исторически музей и Къща музей „Димитър Полянов”.


Анкета

Мнения

Мнения
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката, заяви зам.-министърът на образованието
  20.05.2024 08:46      

Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката", заяви зам.-министърът на