Понеделник, 20 Май 2024
    
Бургас Спорт

Защо Весела Лечева е в Бургас?

  09.05.2024 15:54  
 Защо Весела Лечева е в Бургас?

Легендата в спортната стрелба и бивш спортен министър Весела Лечева бе днес в Бургас на посещение заедно с представителите на Европейската конфедерацията по стрелба. Те са обсъждали  кандидатурата на България и Бургас за домакинство на Европейското първенство по спортна стрелба през 2026 г.

Анна Ресчикова, Ласло Синка и Роберт Ференчак направиха оглед на Арена Бургас, разгледаха Бургас и дадоха висока оценка на града ни.

Те заявиха, че Весела Лечева е легенда в спортната стрелба и че са в Бургас в ролята не на инспектиращи, а на партньори, които могат да помогнат на България да организира големи състезания.

Благодаря на Весела Лечева за думите й, че в Бургас се провеждат много състезания и има много удобства за различни спортни активности. Тя заяви, че особено голямо предимство е Плувен комплекс „Арена“, както и зала „Арена Бургас“. Бургас се очертава като спортна столица на България, заяви кметът Димитър Николов.

 

Решението за домакинството ще бъде взето в края на май от борда на федерацията. България не е била домакин на голямо първенство в този спорт повече от 30 години.

Делегацията бе забелязана и на откриването на Летния Никулден на площад „Тройката“.


Анкета

Мнения

Мнения
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката, заяви зам.-министърът на образованието
  20.05.2024 08:46      

Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката", заяви зам.-министърът на