Вторник, 25 Юни 2024
    
Бургас Крими

Обвинен за блудства и изнасилване в Бургас получи условна присъда

  09.05.2024 08:33  
Обвинен за блудства и изнасилване в Бургас получи условна присъда

Сексуален маниак, осъден за блудство и опит за изнасилване на различни момичета, се размина със затвора. Той получи на 2 години условно с 5 години изпитателен срок. 28-годишният мъж бил подсъдим за три деяния, а сред пострадалите има и непълнолетно момиче. Той дебнел жертвите си на паркинги и често драскал колите на дамите с нецензурни неща. Прокуратурата вече е обжалвала решението на съда.

„Престъпленията са извършени в периода август 2022 година – април 2023 година. Важното е да подчертая, че извършителят е признат за виновен макар постановената присъда да е условна. Касае се за престъпление – блудствени действия, като едно от тях е опит за изнасилване. Една от жертвите е непълнолетно лице, като законът в подобни случаи предвижда лишаване от свобода между 2 и 8 години. Районна прокуратура Бургас не е удовлетворена от вида на наказанието макар и лицето да е признато за виновно. Предвид високата обществена опасност на деянието и на самия извършите – в законовия срок сме протестирали решението”, заяви в ефира на „Здравей, България” Мария Маркова, районен прокурор на Бургас.

По думите ѝ държавното обвинение очаква нов присъда, която да бъде ефективна. „Наблюдаващия прокурор в хода на досъдебното производство е поискал 6 години ефективна присъда. След извършената психиатрична експертиза е установено, че извършителят е вменяем и е разбирал извършеното деяние”, подчерта тя.