Понеделник, 24 Юни 2024
    
Бургас

Съветници зарадваха с народни носии жените от пенсионерки клуб „Малоазийска зора“

  29.04.2024 16:32  
Съветници зарадваха с народни носии жените от пенсионерки клуб „Малоазийска зора“

Дамите от пенсионерки клуб „Малоазийска зора“ в бургаския комплекс „Славейков“ се радват на нови красиви народни носии. Те им бяха дарени от група общински съветници от ГЕРБ. 

Традиционните облекла бяха предоставени днес, но идеята за това се е родила няколко месеца по-рано. Инициатори са Ясен Проданов – общински съветник в ОбС-Бургас, и Таня Анестиева – уредник в Регионален исторически музей, която беше част от листата на ГЕРБ по време на местните избори миналата есен.

„Като много хубави неща и тази идея се появи спонтанно. При едно наше гостуване в клуба, жените споделиха, че участват в различни фестивали и представят автентичен български фолклор, но нямат народни носии, с които да се изявяват. Тогава решихме, че можем да ги зарадваме, като осигурим облеклата“, споделя Ясен Проданов.

Тогава с Таня Анестиева поемат ангажимент да намерят носии и да съберат средствата за закупуването им.

„Сумата не е малка и сам не бих могъл да се справя, затова съм изключително благодарен не само на Таня Анестиева, с която доведохме започнатото до край, но и на колегите ми в ОбС Евелина Михалева, Димитър Сотиров, Елена Кокаларова, Иван Станев, Васил Загорчев, д-р Диян Господинов, Йордан Вълев. Всички те откликнаха и дариха сума, за да можем да купим нужния брой носии“, допълва Проданов.

Малко е да се каже, че дамите от Пенсионерски клуб „Малоазийска зора“ са щастливи от изненадващия подарък. Те вече нямат търпение да покажат пред публика новите носии. А това ще им се отдаде съвсем скоро, тъй като още утре имат участие на сцена в Бургас.

Това не е първият път, в който общинските съветници от ГЕРБ помагат на дамите от клуба. Преди време бяха дарени и други придобивки, които правят престоя в ПК „Малоазийска зора“ по-приятен и уютен.