Сряда, 15 Май 2024
    
Бургас

Ново недоволство от ВиК проекта в Лозово и Долно Езерово, съветници искат срокове

  29.04.2024 14:36  
Ново недоволство от ВиК проекта в Лозово и Долно Езерово, съветници искат срокове

Георги РУСИНОВ

 

Ново недоволство се надига от жителите на кварталите „Долно Езерово“ и „Лозово“, научи „Черноморски фар“. Причината е продължаващото забавяне по изпълнението на проекта за водния цикъл на ВиК-Бургас, който включва двата квартала и комплекс „Славейков“. Общинският съветник Мариета Рохова е забелязала, че тези дни на фокус са именно жителите на големия бургаски комплекс, а тези на Долно Езерово и Лозово останали в сянка.

„Хората отново заявяват, че нещата не се случват навреме, не се извършва качествено полагане на асфалт, че има разкопани и необезопасени улици. Затова с колегата общински съветник арх. Дилян Георгиев се разбрахме да предприемем някакви действия, за да помогнем на жителите. В крайна сметка каузата е обща и целта е хората да се почувстват представени и чути. Той подготвя питане, което ще внесем заедно. Излагаме фактите, че се бави процесът, че ВиК-Бургас продължава със същата практика. Искаме да дадат срокове кога ще се случат нещата“, обясни тя.

Рохова посочи, че е разговаряла и със заместник-кметът инж. Чанка Коралска и има нейното уверение, че след празниците ще се сформира комисия с представители на общината и граждани от Лозово и Долно Езерово.

„Тази комисия ще обиколи двете населени места и ще констатира нередностите. В Долно Езерово приключиха с асфалтирането, но останаха тротоарите, за които общината се ангажира, че ще ги ремонтира. В Лозово паралелно асфалтират и ремонтират тротоари“, каза тя.

Общинският съветник подозира, че се правят опити вълната от недоволство да се яхне предизборно.

„Така не правим услуга на хората, защото по този начин ги оставяме с впечатлението, че само се пише и констатира, без да се предлага решение. То трябва да е общо от всички, без да има значение кой коя политическа група представлява. Не на последно място искам да питам сега хората от „Славейков“ къде бяха те, когато ние правихме протестите, затваряхме движението? Защо тогава не се включиха в нашите действия?“, уточни Рохова.