Сряда, 19 Юни 2024
    
Бургас

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  22.04.2024 13:52  
Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет. Досегашният областен управител Пламен Янев й пожела да прилага успешно държавната политика в регионален план, за да запази водещите позиции на област Бургас в страната.

От своя страна проф. Нейкова заяви, че ще изпълнява служебните си ангажименти с чувство на голяма отговорност, инициативност и всеотдайност. Тя благодари на служителите на Областна администрация за топлото посрещане и изрази вяра, че ще се работи в условия на взаимно разбирателство и в интерес на жителите на област Бургас.

Проф. Мария Нейкова има богат административен и управленски опит. Тя е дългогодишен декан на Центъра по юридически науки при Бургаския свободен университет. До този момент е изпълнявала длъжността областен управител на Бургаска област от май 2021 до януари 2022 г, както и от август 2022 до юли 2023 г. Преди това тя е била областен управител на област Стара Загора в периода от 2001 г. – 2009 г.