Събота, 04 Май 2024
    
Общество

БСП с готова листа, ще се цели в две депутатски места

  21.04.2024 15:55  
БСП с готова листа, ще се цели в две депутатски места

Областният съвет подреди местата

 

Силвия Шатърова

Минимум двама депутати е целта на БСП  в Бургаска област за предстоящите извънредни парламентарни избори. Днес бе подредена листата от Областния съвет на партията до петото място. Водачът се очаква да бъде определен от Националния съвет, но е на 100 % сигурно, че това ще е отново инж. Петър Кънев.

Второто място ще е за областния лидер Тодор Байчев. Третото е оставено за БСП-Бургас. Все още не е ясно кое ще е името, защото бургаската структура избра ново ръководство вчера. Очаква се във вторник да се определи кой застава на атрактивното трето място.

Четвъртото ще е за БСП-Созопол. Там също трябва да решат дали това да е Андриан Николов или Йордан Петков. Петото е за Милена Радева от  Айтос. От там нататък листата ще е подредена от областния съвет, като се очакват нови и млади лица.

Поне такава е нагласата на червените. В четвъртък трябва да сме готови с подредбата, заяив областният лидер Тодор Байчев и допълни, че трима депутати са реална цел с оглед на това, че при БСП се наблюдава възход и лек спад при останалите партии.

 


Анкета