Събота, 04 Май 2024
    
Бургас

Провеждат акция „Капачки за бъдеще“ днес в Бургас

  21.04.2024 12:39  
 Провеждат акция „Капачки за бъдеще“ днес в Бургас

Акция под надслов „Капачки за бъдеще“ се провежда тази неделя в Бургас. Тя е част от националната кампания, която се провежда през април и тази година ще е факт в 33 града в страната.

Целта е със събраните средства от предаването на пластмасата да се закупи медицинска апаратура за поне 20 детски, родилни и неонатологични отделения в цялата страна.

Събраните капачки и кенчета може да предадете на паркинга на Билла до кръговото кръстовище на "Трапезица", съобщи Иво Попов, координатор на „Клуб за бъдеще“ – Бургас:

„Трябва да знаете, че това което събираме са капачки, които трябва да са с номера от вътрешната страна на капачката 2 и 5 - капачки от вода, безалкохолни, бира, препарати, омекотители, мляко, сокове и др. Шишенца от колаген, лекарства, хранителни добавки не се събират и предават, тях може да изхвърлите в жълтите контейнери. Приемат се и алуминиеви кенчета. Те трябва да имат номер ALU 41 в триъгълниче в долния край на опаковката.“

Търсят се и доброволци за кампанията, които да помагат с преглеждането на предадените капачки, да ги пресипват в биг бегове, да мачкат кенчета и да ги слагат в по-големи чували. Всеки , които желае може да помогне. Съветът е да се облече с удобни, стари дрехи и да си носи слънцезащитна шапка.

Акцията започна в 9 часа и ще продължи до 14 часа.


Анкета