Сряда, 19 Юни 2024
    
Бургас

Паруш Парушев оглави общинската организация на БСП /ОБНОВЕНА/

  20.04.2024 14:48  
Паруш Парушев оглави общинската организация на БСП /ОБНОВЕНА/
Паруш Парушев/в средата/ получи поздравления от ръководството на партията

Новият председател на общинската организациия на БСП в Бургас очаквано се казва Паруш Парушев.  Регистрираните 48 делегати от общо избраните 63 трябваше да избират меду три кандидатури. Тази на Димитър Атанасов, Георги Драгнев и Паруш  Парушев. Димитър Атанасов си направи отвод. А Георги Драгнев не присъства в залата.

С явно грасуване, чрез вдигане на делегатските карти  с 46 гласа бе иизбран Паруш Парушев. Два гласа отидоха при Георти Драгнев.

На общинската конференция на БСП присъства депутата Петър Кънев. В Бургас бе и заместникът на Корнелия Нинова Атанас Зафиров.

По време на форума бяха избрани и членове на общински съвет на БСП, общинска контролна комисия на БСП и неин председател и бяха направени предложения за кандидати за народни представители за 50 - то Народно събрание. За председател на контролна комисия - Алекси Калоянов.

"Като ръководител на работната група изказвам удовлетворение от успешния ход на кампанията и от провеждането на успешната конференция. Познавам качествата на новоизбрания председател. Сигурен съм, че делегатите направиха мъдър избор. Мисля, че за бургаската партийна организация предстоят добри времена. Сигурен съм, че новото ръководство ще мобилизира партийните членове за успешно участие в предстоящите избори. Кампанията протече нормално, конференцията имаше необходимата представителност. В  крайна сметка целите, които си беше поставило централното ръководство със свикването на този пълен цикъл избори в бургаската партийна организация бяха изпълнени. Искам да благодаря на всички членове на работната група за отговорната работа и на всички организации и партийни членове, които взеха участие в този цикъл и в работата на днешната конференция", коментира Атанас Зафиров след края на заседанието.

"С Паруш Парушев пред последните три години аз участвах в пет поредни предизборни кампании. Той беше част от листата на БСП в Бургаска област за парламентарни избори. Винаги когато питат какво е впечатлението ми, аз казвам - много добро. Той е един спокоен, улегнал човек, с добра професия, човек доказал себе си в живота. Мисля, че той ще бъде полезен за бургаската партийна организация. Този избор беше наложен от това, че досегашният председател Живко Господинов направи два почти пълни мандата. По устав той няма право на трети мандат като председател на партията. Искам да поздравя Паруш Парушев и  мъдростта на бургаските членове на конференцията, които единодушно, само с два гласа "въздържал се", всички останали гласуваха "за" избора на Парушев", заяви инж. Петър Кънев.

"Приемам избора ми за председател преди всичко като голяма отговорност. Аз поемам тази отговорност пред хората, разчитайки на тях. Без хората нищо не може да бъде осъществяването. Зная, че ще бъде трудно, но съм готов да приема това предизвикателство. Проблемите винаги са решими, необходимо е време. Предстоят ни избори и това доста ще сгъсти програмата", каза новият председател на партията в Бургас инж. Паруш Парушев. Той сподели, че основните му усилия първоначално ще бъдат концентрирани в мобилизационен план-комуникация между основните партийни организации и между колективните органи.

"Важно е да изясним това, което ни обединява. То е много повече от онова, което ни разединява. Каузата е над всичко. Ние имаме кауза и тя ни обединява. Имаме кауза за силна организация, за силна партия като цяло", беше категоричен той.

Досегашният председател на БСП - Бургас Живко Господинов поздрави Паруш Парушев и му пожела успех на отговорната позиция. 

Утре в 11 часа Областният съвет на БСП ще реди листата за кандидати за народни представители. Тя обичайно се очаква да бъде поведена от ин. Кънев. Нищо чудно зад гърба му на второто място да застане областият лидер Тодор Байчев, който застана на този пост след  оставката на Стойко Танков.

.