Вторник, 21 Май 2024
    
Любопитно

Пролетни порои през почивните дни

  19.04.2024 08:29  
Пролетни порои през почивните дни

В следващите дни над страната ще преминат 2 средиземноморски циклона със солидно количество пролетни валежи от дъжд. Температурите ще се задържат в стойности, близки до нормалните за тази част на годината.

В петък валежите ще започнат следобед в Югозападната част на страната с по-съществени количества в планините, където във високия пояс ще превали сняг, предаде Нова ТВ. Възможна е оскъдна гръмотевична активност. Вятърът – слаби до умерени студени пориви от изток. След като температурите призори се приближиха до нулата, следобед ще се движат между 13 и 18 градуса.Петъчните облаци и валежи са периферията на циклон с център над Гърция, който ще продължи движението си на изток. При южните ни съседи, особено в Централна Гърция, времето ще е откровено опасно с проливни валежи и гръмотевични процеси с риск от наводнения. За броени часове ще се акумулират около 100 литра на квадратен метър.

В събота у нас ще вали най-вече в южните и източните райони. По Черноморието дъждовете ще са временно интензивни. В часовете следобед и вечерта на Запад ще се оформят гръмотевични облаци с краткотраен валеж. Вятърът ще е студен от север, дневните температури – между 12 и 17-18 градуса. По-хладно ще остане в Източна България

В неделя температурите ще са с градус по-високи, но ще остане мрачно и облачно. С преминаването на още един циклон се очакват интензивни валежи с гръмотевична активност по студения фронт в централните и източните райони. Ще има риск от пролетни бури с градушка.


Анкета

Мнения

Мнения
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката, заяви зам.-министърът на образованието
  20.05.2024 08:46      

Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката", заяви зам.-министърът на