Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бургас Култура

Министърът на културата откри изложбата на младите художници от НУМСИ „Панчо Владигеров“

  16.04.2024 18:13  
Министърът на културата откри изложбата на младите художници от НУМСИ „Панчо Владигеров“

Бургас е първият град извън столицата, който Найден Тодоров посещава след избирането му на поста

 

Министърът на културата Найден Тодоров откри изложбата на учениците от НУМСИ "Панчо Владигеров " - Бургас.  Това е първата му визита извън столицата след назначаването му като служебен министър.

На младите творци той вдъхна увереност:”Преди време мой колега – бургазлия, ми каза, че културата умира. Сега, като гледам тази препълнена зала с млади хора и зрелите им творби, с увереност  мога да му кажа, че много греши. Културата  е жива и има бъдеще".

Младите художници представят близо 50 творби. А според техния преподавател Добрин Вътев има още поне толкова, които заслужават да  бъдат показани и изборът е бил много труден.

Директорът на НУМСИ Златина Пантелеева подчерта, че това е традиционно изложение. А паралелките по „Графичен дизайн” и „Сценичен костюм” са създадени през 2014 година.  Тя пожела „На добър час” на изложбата.  Към нейното пожелание се присъедини и зам.- кмета по култура Диана Саватева.

Целта на посещението на министъра на  културата е тазвечершната премиера на ДТ "Адриана Будевска", но той с удоволствие се присъедини към посетителите на изложбата.  Министър Тодоров не пропусна да направи комплименти и на музикантите от Духовия оркестър на НУМСИ "Панчо Владигеров", които по негови думи са изпълнили част от репертоара си с много емация и професионализъм.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,