Понеделник, 29 Апр 2024
    
Поморие

Кметът Иван Алексиев: Поморие се променя не година за година, а всеки ден

  16.04.2024 16:44  
Кметът Иван Алексиев: Поморие се променя не година за година, а всеки ден

На обществено обсъждане в Градската галерия, кметът Иван Алексиев представи проектите за: Изграждане на кръгово кръстовище на ул. „Княз Борис I“ и ул. „Европа“ (до Евангелската църква) и Основен ремонт на улици, тротоари и ВиК инфраструктура в централна градска част (в района на ул. „Черковна“).

„Поморие се променя не година за година, а всеки ден. Не спираме да работим, като и в момента правим ремонт на основни улици и артерии в града, изграждаме напоителна система на крайбрежния булевард, в ход e изпълнението на няколко значими проекти за цялата община.“, каза кметът Алексиев и поясни, че с изграждането на кръгово кръстовище, което е изключително натоварено между ул. „Европа“, бул. „Яворов“ и ул. „Княз Борис I“, ще се разтовари трафикът, който влиза към центъра на Поморие, особено в активния туристически сезон. Новата организация ще разпредели потока от коли към балнеохотелите, санаториумите, централния плаж по ул. „Европа“ и към крайбрежната улица, старата част на Поморие и пристанищата по бул. „Яворов“, още преди навлизането им в центъра. Намерението е голяма част от бул. Яворов да бъде с еднопосочно движение, което ще осигури както допълнително паркоместа, така и зони за озеленяване. Проектът е условно разделен на два етапа. Вече има избран изпълнител, но преди летния сезон ще бъдат изпълнени дейностите по изграждане на връзката с бул. „Яворов“, изместване на кабели, подмяна на улично осветление, изместване на автобусна спирка и нови тротоари. Самото кръгово ще се реализира през октомври.

Вторият проект е по-тежък за изпълнение. Обхваща района на централния площад и основен ремонти на улиците „Черковна“ и „Цар Асен“, които имат проблем с отводняването. Предстои подмяна на ВиК и дъждовна канализация, като старият отводнителен канал, който събира дъждовните води в района, ще бъде възстановен. Освен подмяна на канализацията, двете улици ще имат изцяло нова структура, тротоари, улично осветление, а централният градски площад и улиците около Пансионата ще бъдат преасфалтирани. Този проект ще започне в края на септември, поради неудобството, което ще създаде изпълнението му в активния летен сезон.

Арх. Димитър Алексиев – началник отдел „Устройство на територията“ в Община Поморие представи проект за служебна промяна на подробен устройствен план, запазващ съществуващото положение и зелените площи в района до сградата на Община Поморие. С изготвения проект площта на паркинга (до м-н „Мега“) се увеличава до 30 бр. паркоместа, а изменението се състои в промяна на регулационните линии, така че новопредвиденият паркинг да се разположи изцяло в уличната регулация.

На обсъждането с жителите на град Поморие присъстваха зам.-кметът Кунчо Гайдов, председателят на Общински съвет Адам Адамов и общински съветници.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,