Понеделник, 15 Юли 2024
    
Бургас

Партиите не се разбраха за състава на РИК-Бургас

  14.04.2024 12:57  
Партиите не се разбраха за състава на РИК-Бургас

Областният управител Пламен Янев проведе консултации с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Бургас за провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

Общият брой на състава на РИК Бургас е 17 души, в т. ч. председател, зам.-председатели и секретар.  Право на участие в състава имат 5 членове от коалиция „ГЕРБ - СДС“, 4 членове от коалиция „ПП - ДБ“, 3 членове от партия „ДПС“. Партия „Възраждане“ и коалиция „БСП за България“ имат по 2 членове, а партия „Има такъв народ“ – 1 член.

За председател на РИК Бургас бяха предложени Фани Семерджиева от коалиция „ГЕРБ-СДС“ и Виолета Атанасова от партия „Възраждане“. Коалиция „ПП - ДБ“ излъчи Георги Михов за секретар на комисията, а партия „ДПС“ - Емине Иляз. За зам.-председатели на комисията бяха предложени д-р Маргарита Събева от партия „Има такъв народ“ и Любима Бургазлиева от „БСП за България“.

След дискусия не бе постигнато съгласие между участниците както по отношение на избора на председател, така и за заместник-председатели и секретар. В тази ситуация до 19 април Централна избирателна комисия трябва да разпредели ръководните позиции на РИК.


Анкета

Мнения

Мнения
Реакциите от политическата сцена след поемането на властта от служебния кабинет
  09.04.2024 11:35      

Реакциите от политическата сцена не закъсняха, след като служебният кабинет „Главчев“