Понеделник, 29 Апр 2024
    
Общество

Общински съветник с 20 лева заплата? Има и такива

  06.04.2024 10:05  
Общински съветник с 20 лева заплата? Има и такива

Финансовото възнаграждения за нас не е приоритет, споделят те

 

Може ли да се окаже, че персоналът по морето ще взима повече от един общински съветник. Сумите в страната са различни, ала в повечето случаи надхвърлят и то не с малко минималната работна заплата. В София общинският съвет увеличи осезателно възнагражденията. На фона на заплати от над 5 хиляди лева, общинският съвет в град Гълъбово е гласувал да получават възнаграждения от 20 лева.

Общинските съветници на град Гълъбово работят срещу заплащане от 20 лева. Това е мотивирано решение, тъй като те самите заявяват, че за тях работата в общинския съвет е обществено полезен труд, предаде Нова ТВ. Още повече, дори тези 20 лева, които законодателно няма как да откажат да вземат ще бъдат дарени за различни обществени казуси.

Всеки месец минимум 17-те общински съветници в Гълъбово провеждат поне едно редовно заседание. Често се налага да се провеждат извънредни такива.

Почти ежедневно заседават различни комисии към общинския съвет. А заплащането е ясно – 20 лева месечно.

„Идеята беше възнаграждения да няма”, разказа Светла Боянчева, председател на общински съвет Гълъбово.

Според общинския съветник Слав Тодоров, те искат да са в полза на обществото, затова са взели и решението. „Като жест към жителите на общината да покажем, че за нас не е приоритет финансовото възнаграждение, а приоритет е развитието на общината, както и подобряването на стандарта на живот”, уточни той.

Според съветнците от Гълъбово  тяхната дейност е чест и отговорност.

„ Средствата, които ще бъдат спестени от заплати на общинския съвет за целия мандат не са никак малко. Надяваме се да успеем да ги пренасочим към дейности, които ще бъдат полезни за населението на цялата община”, казва Слав Тодоров.

 „Аз даже моля всички общини общински съвети да се замислят, защото не е нормално един съветник да получава 5 хиляди лева възнаграждение”, уточнява Нели Кючукова.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,