Събота, 25 Май 2024
    
Общество Созопол

Започват проверки за незаконно разположени кемпери и каравани/ Вижте кои са местата на първите инспекции/

  05.04.2024 16:18  
Започват проверки за незаконно разположени кемпери и каравани/ Вижте кои са местата на първите инспекции/

Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени започват от следващия петък - 12 април . Това стана ясно днес на работна среща, инициирана от областния управител на Бургас Пламен Янев. На нея присъстваха представители на Община Созопол, ОДМВР, ПБЗН, РИОСВ, ЮИДП, ДГС, ОД Земеделие и БДЧР.

Първи под удара ще са кемперите и караваните на залива Вромос, които попадат в терени държавен горски фонд.

Още преди седмица горски инспектори са издали предписяния и предупрегдения на къмпингуващите, които изтичта на 12 април, когато започва проверката.

Всеки, който е решил да къмпингува, може да направи бърза справка за вида и собствеността на имота, към който се е насочил, на този линк - https://kais.cadastre.bg  или чрез приложението - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anestorov.cadastre.

 Проверките не целят конфронтация с гражданите и налагане на санкции, а да се ограничат незаконните къмпинги, в които има изградени навеси, кухни, тоалетни, лехи с разсад, заяви областният управител. Той допълни, че ще се обявява предварително кои имоти ще бъдат проверявани и се надява проверките да констатират липса на нарушители.

На градинка с разсад са се натъкнали проверяващите

 

Следващите проверки ще са на територии, които общините посочат. Очаква се да бъдат проверевяни и 20 каравани, които са разположени върху държавен горски фонд в Ченгене скеле.

Ако собствениците не премахнат доброволно кавараните може да се стигне до принудителното им  изтегляне, стана ясно още.