Вторник, 30 Апр 2024
    
Бургас Любопитно

Градски изследователи ще проучват биоразнообразието на Бургас

  05.04.2024 13:06  
 Градски изследователи ще проучват биоразнообразието на Бургас

Не е нужно да ходите извън Бургас, за да се запознаете с интересния свят  на животните   които ни заобикалят. Бургаската морска градина е пълна с интересни видове, не само на флората, но и на фауната.

Можете да вникнете в биоразнообразието на града, като се включите в една експедиция, предназначена за малки и големи, наречена „Градски изследователи“. Тя е организирана  от Българска фондация Биоразноабразие“, част от инициативата „Бургас на три езера“.

 „Идеята на събитието е да ви покажем как една приятна разходка в градска среда може да се превърне в научна експедиция само с помощта на смартфон. Ще потърсим животните и растенията, които никой не забелязва в нашия град, ще приложим различни методи и уреди за проучване на биоразнообразие и ще се научим да наблюдаваме животните и тяхното поведение.

Маршрутът ни тръгва от Пантеона и минава през Морската градина до Южни Солници.

Времетраенето ще бъде 2 часа.

Водач на изследователите ще бъде Станимира Делева, която не веднъж е организирала експедиции в градска и извънградска среда, както и множество събития за популяризиране на прилепите.

Това събитие е част от серия подобни, които ще организираме за гражданите на Бургас в следващите месеци - очаквайте нощни разходки, вело-турове, експерименти с гларуси и какво ли не още.“, призовават организаторите, а експедицията е утре -събота от 10 часа пред Пантеона в Морската градина.

После може да разкажете какво сте видели, научили, какво Ви е впечатлило най-много и да ни го пратите на адрес

 

[email protected]

А, ние ще публикуваме най-интересните текстове.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,