Събота, 27 Апр 2024
    
Крими

Истински екшън с полицията спретна сериен обирджия, пуснаха му ток

  27.03.2024 08:52  
Истински екшън с полицията спретна сериен обирджия, пуснаха му ток

Полицията е хванала сериен обирджия на магазини в Меден рудник, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Задържането на 21-годишния криминално проявен бургазлия е осъществено след сигнал от служител в охранителното звено на магазин, разположен до бл. 79 в к-с «Меден Рудник», който около 11.30 ч. на 25.03.т.г. забелязал мъжа / многократно посещавал магазина с цел извършване на кражби/ и наблюдавайки действията му, подал сигнал в СОТ-фирмата на обекта.

Междувременно бургазлията се опитал да напусне магазина, но служителя го помолил да остане на място до пристигане на екипа от СОТ. Посетителят започнал да обижда охранителя, като го заплашил с убийство, отправил физическа агресия, дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина, укривайки се.

Установен е впоследствие и задържан от полицейските служители на Четвърто Районно управление – Бургас, като е конвоиран със служебен автомобил «Шкода Рапид», със софийска регистрация, до помещения за задържане, разположени в Пето Районно управление – Бургас. При пристигане в к-с «Лазур» и излизане от служебния автомобил задържаният побягнал в посока бл. 57, като след около 20 м. се навел и взел от земята някакъв предмет. Служителите възприели действието на бургазлията за реална заплаха и единия от тях след отправяне на ясно предупреждение, използвал служебния си тейзър.

21 годишния мъж е задържан и откаран за преглед в УМБАЛ – Бургас, след което е приведен в помещението за настаняване на задържани лица. В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас по отношение криминалните действия на 21 годишния бургазлия, с прокурроско постановление същият е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка «задържане под стража за срок от 72 часа». Констатирано е, че сред последните му прояви са :

          - кражба на хранителни продукти от магазин, разположен на ул. «Мара Гидик», осъществена на 02.03.т.г. около 17.30 ч.

          - кражба на на хранителни продукти на обща стойност 273,20 лв. от магазин, разположен в к-с «Меден Рудник», осъществена за времето от 21 до 24.03.т.г.

          - кражба на хранителни стоки и алкохол на обща стойност 66,91 лв. от магазин, разположен до бл. 79 в к-с «Меден Рудник», осъществена на 21.03.т.г.

          Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 21 годишния криминално проявен бургазлия продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.