Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Националният конкурс „Водата - извор на живот“ стана на 20 години

  22.03.2024 17:45  
Националният конкурс „Водата - извор на живот“ стана на 20 години

Над  400 рисунки получи ЦПЛР- Бургас от ученици от страната и Бургас.  Участниците са на възраст от 7 до 18 години. Целта на конкурса е да се даде възможност за изява на творческите заложби на  учениците, както и да се стимулира техният интерес към решаване на проблемите с опазване и използване на водите и съхраняване на природата. 

Зала „Петя Дубарова“ вчера беше препълнена с най- талантливите ученици от градовете Ловеч, София, Айтос, Бургас, Поморие, Несебър и др. и техните ръководители и близки. Жури в състав: председател - Гергана Гергьовска - галерист и художник в Куклен театър - Бургас, Ружа Георгиева – галерист в галерия „Богориди“ - Бургас и Събина Николова- организатор в ЦПЛР-Бургас, определиха освен награди за I, II , III място и поощрения, в трета възрастова група -специални награди за Ралица Димова от ЦПЛР - Бургас и Джайа – Раде Дейвис от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Благоевград.

Организаторите на конкурса МОН, Национален дворец на децата, Община Бургас, РУО-Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас благодарят на всички участници в конкурса.