Събота, 27 Апр 2024
    
Любопитно

Новата версия на Waze с куп екстри за шофьорите

  22.03.2024 12:27  
Новата версия на Waze с куп екстри за шофьорите

Приложението за навигация Waze се използва масово у нас, основно защото предупреждава за камери и полицейски постове на пътя. Новата версия ще предложи още полезни и вежни неща за шофьорите.

Освен това е известно с бързо и адекватно подбиране на маршрути, като ги съобразява в реално време с условията на пътя. А и в България функционира като един вид социална мрежа, която пази водачите от неприятни срещи с КАТ.

От години Waze е собственост на Google и всички бяха убедени, рано или късно интернет гигантът ще внедри функциите му в своето приложение Google Maps.

Противно на очакванията, Waze не само, че продължава да съществува самостоятелно, но и се развива все повече.

Новата версия ще предложи функции, които доста ще улеснят шофирането в България. Една от тях е, че Waze ще може да предупреждава за остри завои, легнали полицаи и тол будки.

Друга новост е още един начин за предупреждение за висока скорост. Досега приложението можеше да казва само колко е ограничението на пътя, по който се движим.

Вече ще може да предупреждава предварително, когато предстои промяна на ограничението на скоростта. Идеята е това да покрива дори кратки участъци от пътя, в които скоростта е променена спрямо останалата част.

Waze ще може да предупреждава и когато напред по пътя има спряла линейка или пожарна. Идеята е това да дава достатъчно време на шофьорите да намалят плавно и да реагират адекватно, а не в последния момент, както често се случва.