Събота, 27 Апр 2024
    
Общество

Делян Пеевски: ДПС ще подкрепи кабинета, Борисов и Габриел постъпиха отговорно

  19.03.2024 18:47  
Делян Пеевски: ДПС ще подкрепи кабинета, Борисов и Габриел постъпиха отговорно

Правителството, предложено от Мария Габриел ще получи подкрепата на ДПС, обяви председателят на движението Делян Пеевски.


Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ и Мария Габриел постъпиха отговорно към България като върнаха изпълнен проучвателния мандат със състав и структура на правителство на ротацията. Те постъпиха отговорно към хората и към държавата, като я спасяват от безвремието на служебните правителства и политическата криза, на каквито бяхме свидетели в последните три години и които никога повече не трябва да се повтарят, поставяйки националния интерес над партийния, добави лидерът на ДПС.

Той обяснява, че движението ще подкрепи кабинета "Габриел", защото по думите му е важно да продължи работата за хората.

"Ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани. В парламента сега трябва да продължи постигнатото с промените в Конституцията, с промени в законите, за да има реална съдебна реформа и битка с корупцията. Хората и страната имат нужда от стабилност и сигурност, които ние като лидери на партиите си им дължим и ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност", завършва Делян Пеевски.