Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Двама бургазлии са сред спряганите за министри след ротацията

  18.03.2024 14:57  
Двама бургазлии са сред спряганите за министри след ротацията

Третият  - Калин Стоянов засега се очаква да запази поста си в МВР

 

В деня, в който ГЕРБ-СДС получи първия мандата за съставяне на 103-тото правителство на България, вече има и имена на спрягани за министри.

За премиер и министър на външните работи е сочена Мария Габриел, предаде Нова ТВ. Досегашният министър-председател Николай Денков ще бъде вицепремиер по европейските въпроси.

Според неофициалната информация Калин Стоянов запазва позицията си в Министерството на вътрешните работи, както и правосъдния министър Атанас Славов. В енергетиката обаче настъпва промяна - там Жечо Станков сменя досегашния министър Румен Радев.

В регионалното развитие и земеделието остават съответно Андрей Цеков и Кирил Вътев. Образованието обаче отива в ръцете на Красимир Вълчев. 

С екологията се захваща Ивелина Василева, а културата остава ресор на Кръстьо Кръстев. Досегашният председател на Народното събрание Росен Желязков става министър на иновациите.

Богдан Богданов запазва икономиката, както и Георги Гвоздейков - транспорта. Според преположенията Деница Сачева може да се върне в Министерството на труда и социалната политика. 

Позициите си запазват Зарица Динкова в Министерството на туризма и Александър Йоловски - в Министерството на електронното управление.

Асен Василев запазва креслото в Министерството на финансите. В стола на Христо Хинков във ведомството на здравеопазването сяда бившият областен управител на Хасково Катя Панева.

Според твърденията Тодор Тагарев напуска Министерството на отбраната. За неговото място в силовото ведомство се спряга председателят на Комисията по отбрана в парламента Христо Гаджев.