Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Механото с призови места от национални състезания по специалности

  18.03.2024 11:14  
Механото с  призови места от национални състезания по специалности

В Горна Оряховица се проведе Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“. Участници в състезанието бяха ученици в XI и XII клас от професионалните гимназии и средните училища в България, осъществяващи обучение по професии от професионални направления „Машиностроене, металообработване и металургия” и „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства”.

В националния кръг се състезаваха индивидуално и отборно 54 ученици, класирани на първите две места на училищния кръг на състезанието.

Отборът на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника Бургас в състав Мартин Светлозаров Бетов и Иван Георгиев Кадиев от XI б клас, специалност „Мехатроника“ зае призовото III място. Ръководител на отбора е инж. Милена Даскалова. Резултатът е дело на добрата екипна работа на Милена Даскалова и Никола Чанев.

Същевременно Хасково се превърна в сцена на ученически двубой на знания и умения в областта на автотранспортната техника. Там се проведе Регионалният кръг на Националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

Дванадесетокласниците Любослав Райков, Калоян Йорданов и Ерхан Ибрям от ПГМЕЕ  - Бургас доказаха, че са заслужили мястото си на върха, като спечелиха две отборни първи места - в категориите „Най-добър млад автомонтьор“ и „Най-добър млад водач на МПС“.

Спечелването на първо място в категорията „Най-добър млад автомонтьор“ и второ място в категорията „Най-добър млад водач на МПС“ е ясно доказателство за индивидуалния потенциал и упоритост на всеки един от членовете на отбора.

Постиженията не биха били възможно без неуморната подкрепа и всеотдайност на учителите, подготвяли отбора и управленския екип на училището.