Неделя, 28 Апр 2024
    
Култура

„Талантино“ с първа премиера за сезона

  11.03.2024 15:32  
„Талантино“ с първа премиера за сезона

В деня на театъра - 27-ми март, Театрална школа "Талантино" представя първата си премиера за сезона - "Домът на Бернарда Алба". Пиесата е най-поставяната творба на  великия испански драматург Федерико Гарсия Лорка.

Разтърсваща история за това каква цена е готова да заплати една майка заради изкривената си представа за морал. Възможно ли е тя да се превърне в демон за собствените си деца, следвайки единствено предразсъдъците си? Нима една трагедия може да стане повод за друга, още по-голяма? Тези и още много въпроси ще възникнат у зрителите, докато гледат спектакъла под режисурата на Станимир Карагьозов и хореографията на Златина Амелева.

Един емоционален разказ за деспотичната Бернарда Алба, която заставя петте си дъщери да живеят в осемгодишен траур заради смъртта на баща им. Бернарда, заслепена от своята арогантност, превръща дома си в мрачна крепост за младите жени, лишавайки ги от правото им на щастие и любов. Копнежите, желанията  и страстите на всяка една от тях обаче са толкова силни и необуздани, че това изправя сестрите една срещу друга. И въпреки привидното им смирение спрямо ситуацията, тлеещите в душите им въглени са способни да изпепелят до основи затвора, в който са принудени да живеят.

 27.03.24 от 19.00 часа на сцената на Военен Клуб - Бургас (ДНА). Билети на касите на Операта и на Часовника, както и в страницата на GRABO.