Неделя, 28 Апр 2024
    
Любопитно

Разглеждаме Странджа и невероятната й природа през очите на видео герой

  26.02.2024 16:36  
Разглеждаме Странджа и невероятната й природа през очите на видео герой

Георги РУСИНОВ

 

Формите на реклама може да са много, а във все по-развиващия се технологично свят възможностите стават все повече. Представете си как си отваряте Google play и виждате заглавие на андроид игра „Приключения в Странджа 3D“. Да, това е нова игра за телефон от български разработчици. Достъпна е на български и английски език и представлява вълнуващо преживяване сред невероятната природа на Странджа планина.

Интересното е, че всички декори и локации в играта са базирани на реални места в планината. Някои от тях днес са туристически забележителности. В „Приключения в Странджа 3D“ влизаме в ролята на Катос – тракийски воин от племето скирмиани. Действието се развива през 2. век преди Христа, когато планината е населявана от неговия народ и астите. Мисията на Катос е да намери и спаси изчезналата си годеница Теана.

Героят е въоръжен със своя тракийски меч „махайра“, наричан още „сика“ и носи типичната за траките „фригийска шапка“. Катос се изправя срещу зли сили – горски зверове, духове и зли воини. По време на приключението събира златни монети, като всяка петдесета му дава допълнителен живот.

Чрез неговото приключение чужденци ще могат да научат интересни факти за Странджа и да се вдъхновят да посетят красотите ѝ. Играта също така може да е много полезна дори и в обучителен план за ученици, които ще обогатят знанията си, докато едновременно с това се и забавляват.

„Контролите са прости и лесни за разбиране за неангажираща игра. Насладете се и изследвайте красив, цветен 3D свят. Срещнете различни фентъзи същества от тракийските митове – нимфа, сатир, таласъми, змей, жреци, общуващи с боговете и др. Научете повече за древните траки – техните вярвания, богове и светилища. Запознайте се с някои от най-известните забележителности на България в истинската Странджа планина“, обясняват създателите от BgNatureTrip.

Както всички андроид игри, и тази има пълна версия, в която са включени всички нива и е без реклами, прекъсващи забавлението. Пълната ѝ версия обаче е платена – 2.99 лева.