Петък, 19 Апр 2024
    
Бургас

Полицаи с автомати отново ще патрулират на оживени места в Бургас

  26.02.2024 12:16  
Полицаи с автомати отново ще патрулират на оживени места в Бургас

Предвид положителния обществен отзвук от антитерористичните патрули по време на Коледните и Новогодишни празници, със заповед на Директора на ОДМВР Бургас - ст. комисар Емил Павлов за периода от 01.03. до 04.03.т.г. / честванията на Националния празник на Република България - 3-ти март/,  служители от сектори “Специализирани полицейски сили” и “Специални тактически действия” към ОДМВР Бургас и бургаската жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие ще патрулират по местата с голямо струпване на хора, каквито са централна градска част, района на ж.п. Гара Бургас и двете автогари.

Патрули ще има и във външния периметър на големите търговски вериги и моловете. Паралелно с това продължава патрулирането със служебни кучета, стартирало в средата на февруари. Целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и антитерористични действия.

Отчитайки успеха при осъществяването на антитерористична патрулираща дейност и в предходни периоди, от ръководството на ОДМВР Бургас е взето решение полицейски патрули покриват изброения периметър и по време на други национални празници или при провеждане на големи масови събирания, като концерти и фестивали, особено характерни за летния сезон в Бургас.