Неделя, 28 Апр 2024
    
Бизнес Бургас

Концесионерът Фрапорт за ремонта на летище Бургас: Няма да се прави през летния сезон

  22.02.2024 12:59  
Концесионерът Фрапорт за ремонта на летище Бургас: Няма да се прави през летния сезон

Избягването на въздействието върху трафика е основен приоритет при рехабилитацията на пистата, твърди летищният оператор

 

 

Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД продължава да полага всички възможни усилия за развитието на трафика и инфраструктурата на Летище Бургас, като изпълнява съвестно, навременно и изцяло всички свои ангажименти и задължения към държавата, в ролята си на отговорен концесионер и добър работодател на всички наши служители - постоянен и сезонен персонал.

Безопасността на пътниците, клиентите и гостите, както и постоянното увеличаване на пътникопотока са основни приоритети за нас, като компания.

В тази връзка „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД уверява, че всяко затваряне на Летище Варна и Летище Бургас е планирано много внимателно и няма да се осъществява в активен летен сезон! Избягването на въздействието върху трафика е основен приоритет при рехабилитацията на пистата, се казва в официална позиция на фирмата.

От началото на концесията „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД е поел ангажимент да рехабилитира изцяло пистата на Летище Бургас. Бихме искали да уточним, че всяка периодична рехабилитация на летищната инфраструктура е абсолютно необходима, за да може Летище Бургас да оперира по безопасен начин.

Предстоящият ремонт на пистата на Летище Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 г., все още е в начален етап на планиране и не е окончателно одобрен. Той ще се извършва в най-малко натоварените месеци от годината за летището, така че да не се отрази на летния сезон на 2025 г.! Припомняме, че на Летище Варна беше извършена успешна пълна рехабилитация на пистата преди 12 години и се наложи 6-месечно затваряне на операциите.

Бихме искали да подчертаем, че “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД работи непрестанно и проактивно за развитието на летния и зимния туристически сезони в България и остава отворен за бъдещо сътрудничество в тази посока с всички заинтересовани страни.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД ще оповести пред медиите и обществеността всички подробности около предстоящия през 2025 г. ремонт на пистата на Летище Бургас, веднага след като те бъдат окончателно планирани, каквато активна политика на публичност винаги е спазвана от компанията.

 Вчера на форум за авиосвързаност стана ясно, че се планира ремонт за 2025 -а година. В момента отново се прави такъв на летището.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,