Неделя, 28 Апр 2024
    
Общество

Контрол на достъп и заключване на асансьори – защо тези системи са толкова търсени

  21.02.2024 12:30  
Контрол на достъп и заключване на асансьори – защо тези системи са толкова търсени

Предимствата, които осигуряват асансьорните системи за контрол на достъп и заключване, могат да подобрят сигурността, надеждността и рентабилността на вашия бизнес. Как? Нека разберем сега.  

 

Подобрена сигурност

Модерните системи могат да контролират достъпа до асансьори и етажи, за да предотвратят влизането на неоторизирани лица в етажи с ограничен достъп. Контролът на достъпа на ниво асансьор осигурява подобрена защита за наемателите и ресурсите на сградата, включително съхранение на данни и други ресурси от по-високо ниво.

 

Повишена защита

Жилищните блокове, университетските общежития и други жилищни сгради трябва да гарантират безопасността на пътниците в асансьорите. Например, да се постави система за видеонаблюдение, която може да наблюдава 24/7, за да се предотврати престъпна дейност в асансьорите. Когато хората знаят, че са наблюдавани, е по-малко вероятно да извършат престъпления. Ако възникне неблагоприятна дейност, аварийният персонал може незабавно да бъде уведомен и изпратен да се справи с извънредната ситуация.

 

Намалени разходи

Системите за сигурност на асансьорите могат значително да намалят разходите за сигурност на сградата. Вместо да поемат разходите за дежурен охранител във фоайето, собствениците на сгради могат да използват системи за контрол на достъп и заключване, за да предоставят или отказват автоматично достъп до асансьорите и етажите. С монтирани камери за видеонаблюдение в асансьорите, собствениците на сгради ще облекчат разходите, наемайки само един охранител, който да наблюдава дистанционно камерите, монтирани във всички асансьори в помещенията. Така ще се гарантира повече сигурност на значително по-ниска цена.

 

Аварийна евакуация и контрол

В случай на прекъсване на електрозахранването, пожари или други извънредни ситуации, системите за контрол на достъп и заключване могат да помогнат за евакуацията на персонала и да ограничат достъпа на други лица до засегнатите етажи. Контролът на достъпа гарантира, че само аварийният персонал може да се насочи към проблемните зони, намалявайки опасността за обитателите и отговорността на собственика на сградата.

 

Незабавна реакция при грешка

Прекъсванията на електрозахранването и механичните повреди могат да прекъснат работата на асансьорите по всяко време. А ако се случат извън работно време, пътниците в асансьора може да се окажат блокирани в кабината. Ако имате система за контрол на достъп и заключване, която следи вашите асансьори, тя незабавно ще уведоми техниците, когато възникне грешка и ще свърже кабината на асансьора с екип за реагиране. Това ще предпази пътниците от паника и ще гарантира възможно най-бърза реакция относно ремонта на асансьора.