Неделя, 28 Апр 2024
    
Култура

Очакваната премиера на романа „Хабитат“ в Бургас е днес

  22.02.2024 07:20  
  Очакваната премиера на романа „Хабитат“ в Бургас е днес

Литературно събитие от висок ранг предстои за четящата публика в Бургас. Това е гостуването на писателя Недялко Славов с премиерата на най-новия му роман „Хабитат”. Домакин на срещата, организирана от Община Бургас, ще бъде Центърът за съвременно изкуство и библиотека утре, 22 февруари – четвъртък, от 18.00 часа.

Поет, автор на разкази, пиеси и романи, Недялко Славов има специално място в съвременната българска литература. Експресивен и метафоричен, стилът му го поставя извън обичайните литературни клишета. Творбите му са пропити с обич към човечеството и са далече от обичайните теми.

„Хабитат“ е нестандартен, увличащ и завладяващ роман.

Той носи мощен емоционален и социален заряд и е поредното доказателство, че Недялко Славов е явление в нашето съвремие. През последните години той написа възхитителни романи, които впечатлиха читателската общност, и спечели авторитетни литературни награди. Сред тях са „Христо Г. Данов“ за романа „Фаустино“, „Пловдив“ за романите „Портрет на поета като млад“ и „432 херца“, „Хеликон“ за романите „432 херца“ и „Камбаната“.

Автор със задъхан стил, изпълнен със смели метафори, изненадващи обрати и непостижими игри на фантазията, той все повече е забелязван и от журита, и от читатели.