Четвъртък, 02 Май 2024
    
Бургас

Форум за авио/транспортна свързаност събира експерти в Бургас

  17.02.2024 10:05  
Форум за авио/транспортна свързаност събира експерти в Бургас

Дона МИТЕВА

Националният форум за авио/транспортна свързаност и туризъм „Дестинация Бургас – все по-близка, търсена и достъпна – Предизвикателства, възможности, решения“  ще се състои на 21 февруари в Бургас.

Националният форум се утвърди като мястото, където обединяваме тези важни сфери, които са в основата на успешното развитие на страната ни, като туристическа, икономическа и бизнес дестинация, за регионални и международни професионални партньорства в туризма транспортната свързаност и трансгранични сътрудничества. Той се провежда за трети път.

Първият панел е посветен на туристическите пазари Скандинавия, Прибалтика.

Ще се коментират и възможностите за свързаност и туризъм със Северна и Южна Америка – дестинации в САЩ, Аржентина, Бразилия.

Вторият панел е с фокус сътрудничеството и синтеза между различните видове транспорт, регионалните летища, пристанища и туристически райони – търсене на печелившата формула за гъвкавост, свързаност и диверсификация на дестинациите. Ще се коментира ролята на общините, държавата и бранша при избора и подпомагането на рентабилни двупосочни и целогодишни дестинации.

За участие във форума са  поканени представители на министерството на туризма, на министерството на транспорта, на летищата в Бургас и Пловдив, на пристанище Бургас, на общината, водещи организации в туризма и др.