Петък, 17 Май 2024
    
Бургас Общество

Кукерите в Меден рудник ще играят благотворително за Роси

  16.02.2024 11:21  
Кукерите в Меден рудник ще играят благотворително за Роси

По традиция в края на месец февруари в комплекс „Меден рудник” се провеждат кукерски игри. Тази година те ще бъдат на 18 февруари (неделя), а инициативата се организира от Кукерска група „Козият рог“, оркестър „Бургас“ и НЧ „Паисий Хилендарски 1928“.
Шествието започва в 8.00 часа от дома на Царя на бул. „Захари Стоянов” № 27, върви по улиците, влиза в къщите, където ги поканят, и завършва с ритуал „Заораване“ в 17.00 часа на кръстовището на ул. „Кооператор” и ул. „Петрова нива” /в близост до бившето „Опитно поле”/. 
 От няколко години кукерската група дарява събраните средства от игрите за лечение на нуждаещи се  деца и младежи. 
Тази година тяхното решение е да играят благотворително за Росица Кирилова Владимирова, която е майка на две момиченца и е с диагноза десмоиден тумор в тънките черва. Росица Владимирова се нуждае от средства за лечение, тъй като след две операции в България се установява, че тук не могат да ѝ помогнат повече и я насочват към Турция. Там  лекарите дават шанс за операция и терапия, но средствата, които са необходими, са непосилни за семейството. 
В благотворителната инициатива решиха да се включат и изпълнителите от оркестър „Бургас“ с фолклорен концерт преди ритуала „Заораване“  в 15.30 часа  на кръстовището на ул. „Кооператор” и ул. „Петрова нива” /в близост до бившето опитно поле/. 
Предварително се извиняваме на живущите в района за временното ограничение на движението в обхвата на събитието.
„Всички се обединяваме в каузата да помогнем на Роси да се пребори с болестта, да се храни и да живее нормално! Всички средства, които бъдат събрани, ще бъдат предоставени за лечението на Росица Владимирова!“, казват организаторите на инициативата.


Анкета

Мнения

Мнения
Днес става модерно да си не просто на няколко брака, а да си в поредния, но не и последен
  15.02.2024 14:58      

Д-р Катя Пенева е семеен консултант с над 10 г опит. Завършила е БАН, а от 2021 г е п