Събота, 27 Апр 2024
    
Мнения

Пеевски: Пешки е редил само президентът Радев

  14.02.2024 11:28  
Пеевски: Пешки е редил само президентът Радев

Аз съм оптимист и ще бъде голяма грешка ако ротацията не се случи, заяви той

 "Пешки е редил само той. Много пешчици, много топчета и всякакви други играчки си ги редеше 2 години". Това коментира лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски след като в събота президентът Румен Радев атакува (не)коалцията, че министрите й са само пешки, а решенията се вземат другаде, не в МС.

Пеевски призова "да не истеризираме" това, което се случва с новините за прием на върнати бежанци. Няма нищо общо с това, което се тиражира от медиите, настоя той.

 А за казуса с Нотариуса, покрай чието убийство изскочиха съмнения в безпристрастността на съдебната система и за чадър над заподозрени, той изрази надежда, че вече направената парламентарна комисия ще излезе със съответните резултати.

И той, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано днес, настоя, че трябва да се изчака оценката на Николай Денков и Мария Габриел за министрите, преди да се говори за евентуални смени.

"Аз съм оптимист и ще бъде голяма грешка ако ротацията не се случи. Държавата е стабилна в момента, тази ротация трябва да се случи" , категоричен бе той.  На 6 март ще има оставка и ротация, добави Пеевски.