Неделя, 28 Апр 2024
    
Бургас

Възпитаници на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ издават свой вестник

  14.02.2024 09:58  
Възпитаници на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ издават свой вестник

В Пинакотеката на Факултета по обществени науки при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас тържествено бе представен новият студентски вестник на Университета. Инициативата е на студенти от всички курсове на специалност „Българска филология“ и тя бе активно подкрепена от Студентския съвет на Университета и от неговото административно ръководство.

         Младите хора сами са избрали  названието на своето издание – „Fatum“ и са го свързали със слогана, който ще стои под всеки брой – „Съдбата обича смелите“.  Начинанието на студентите бе поздравено от Ректора на Университета, проф. д-р Христо Бозов, д.м. с пожелания с упорство и талант  да бъде продължена традицията ВУЗ-ът да има свое студентско издание, което да отразява важните и интригуващи събития от академичния живот. На празника бяха и зам. ректорите проф. Ирена Марковска и доц. Светлана Желева,  много преподаватели и тютори, както и  цяло множество студенти от всички специалности.

          „Fatum“ е прекрасно продължение на прекъснатата традиция ВУЗ-ът да има свое издание, която е започнала със студентския вестник„Студентско око“ още при създаването на Университета преди 60 години и издавания за известно време след милениума вестник „Академичен глас“. Историята на университетската журналистика бе представена с изготвена от студентите постер-презентация и чрез спомените на един от предишните главни редактори на изданието, Тансел Гюнай.