Събота, 27 Апр 2024
    
Крими

Мъжът, залял със запалителна течност жена си и 2-годишното им дете, е криминално проявен

  12.02.2024 08:02  
Мъжът, залял със запалителна течност жена си и 2-годишното им дете, е криминално проявен

Жестоко посегателство към майка и детето ѝ в Сливен. Мъж заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишния им син. Това се случило, когато жената водила детето към детската ясла. По първоначална информация – след като ги залял, той извадил и запалка в опит да ги запали, но случайни хора се притекли на помощ и го спрели. Нападателят е имал ограничителна заповед да не доближава потърпевшата и въпреки това я е нарушил. Има и редица криминални прояви зад гърба си.

„Случаят е от 9 февруари. Мъжът от село Самуилово е съжителствал известно време с пострадалата. Двамата са разделени, но тъй като обвиняемият я притеснявал, жената поискала ограничителна заповед, която е била на 11 януари от Районния съд в Сливен”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” говорителят на Районна прокуратура- Сливен прокурор Катя Стаменова.  

По думите ѝ според ограничителната заповед мъжът не трябвало да се доближава до нея, до дома ѝ и до обичайните места, които посещава на разстояние от 50 метра. „Обвиняемият причакал жената пред  дома ѝ и поискал да отиде с нея до детската ясла. Тя му е отказала, но въпреки това той нахлул в автомобила, с който тя тръгнала. В района на детската градина мъжът извадил запалителна течност и започнал да полива жената и детето, което било на задната седалка. Залял е и вътрешността на автомобила”, подчерта прокурорът.

Случайни минувачи видели случилото се и подали сигнал на спешния телефон 112. „На място веднага е дошъл патрул и мъжът е задържан. Той е на 36 години и е криминално проявен. В момента срещу него има и висящо наказателно производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества”, допълни Стаменова.

Тя обясни, че ще се изиска информация дали мъжът е получил ограничителната заповед срещу него.