Понеделник, 29 Апр 2024
    
Крими

Акция в Слънчев бряг разкрила двама „съседи“ наркофермери с марихуана за 250 хил. лв.

  08.02.2024 15:53  
Акция в Слънчев бряг разкрила двама „съседи“ наркофермери с марихуана за 250 хил. лв.

Георги РУСИНОВ

 

Проведена във вчерашния ден специализирана полицейска акция на територията на курортния комплекс „Слънчев бряг“ разкрила двама наркофермери с голямо количество марихуана, които обаче били независими един от друг, макар и само на 350 метра разстояние между местата им за производство.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев съобщиха на брифинг, че това е голям удар, който скоро не е правен.

„Ударът, който направихме е успешен и голям, тъй като в рамките на един ден разкрихме и неутрализирахме 2 оранжерии за отглеждане на марихуана“, посочи Павлов.

В хотел „Мегас“, който бил нает от юридическо лице, вторият и третият етаж били превърнати в модерни нарколаборатории с техника за приблизително 60 хиляди лева. Там задържан е 41-годишен мъж от Несебър, който отглеждал 252 растения с марихуана.

В складови помещения само на 200-300 метра от хотела униформените ударили още една оранжерия за трева. Там отново задържан е мъж от Несебър, а откритите растения били 54 на брой.

Съседите обаче нямали нищо общо помежду си, твърдят властите. И Павлов, и Чинев изтъкнаха, че приоритет на полиция и прокуратура е борбата с наркоразпространението.

„Ще бъдем безкомпромисни“, заканиха се те.

Намерените общо 306 растения били от най-висок клас и на свободния пазар възлизали на около 250 000 лева. Грам от същата трева вървял по 30 лева. По данни на разследващите част от наркотика е бил предвиден за България, а останала за Турция.

Двамата наркофермери са задържани за 72 часа и предстои да им бъде поискано постоянното задържане под стража. Единият е неосъждан, а другият реабилитиран. Издирва се и трето лице, за което има сведения за съпричастие, но бил извън България. Емил Павлов и Георги Чинев обясниха, че няма данни двамата да са част от ОПГ.