Неделя, 28 Апр 2024
    
Бургас Спорт

Феновете на „Дея Спорт“ днес се докосват до Купата на България

  03.02.2024 12:03  
Феновете на „Дея Спорт“ днес се докосват до Купата на България

Георги РУСИНОВ

 

20 000 лева премия ще получи „Дея Спорт“ от Община Бургас. Това реши Общински съвет – Бургас. Предложението дойде от кмета на общината Димитър Николов, който внесе извънредна докладна с искане за отпускане на финансовите средства.

Поводът за премията е първият голям трофей във витрината на волейболния клуб. Играчите спечелиха Купата на България преди дни. Местният парламент прие докладната с пълно мнозинство.

Ден по-рано волейболистите и президентът на клуба д-р Александър Маджуров бяха на среща при Николов, на когото показаха и самата купа.

„Само за няколко години изградихте от нищото шампионски отбор. В него играят легенди на българския волейбол, но редом с тях растат млади перспективни състезатели. Честито за спечеления турнир за Купата. Горд съм с този успех като кмет и бургазлия. Браво на играчите, треньорския щаб, на амбициозния президент на клуба доктор Маджуров! Може би не го осъзнавате, но вие имате сериозно влияние и извън игрището. В ученическите състезания по волейбол миналата и тази година се включиха рекорден брой училищни отбори от Бургас. За мен няма никакво съмнение, че много от тези деца са вдъхновени от вашите изяви. И това ме прави оптимист за бъдещето на бургаския волейбол!“, каза кметът при поздрава си към тях.

Президентът на „Дея Спорт“ на свой ред изрази радостта си от първия голям успех на клуба.

„Това е първа купа за нас. Затова ни е особено мила. Готови сме да си партнираме с Общината по-тясно за популяризиране на нашия спорт в училищата“, заяви той.

На срещата присъстваха още заместник-кметовете Манол Тодоров и Станимир Апостолов, които също поздравиха волейболистите за големия успех.

По време на разговора кметът Николов припомни, че в новия бюджет са заложени повече средства за бургаския волейбол, включително за женското му направление. И че предстои цялостен ремонт на спортна зала „Младост“, чието начало се планира така, че да не попречи на планираните до май месец състезания в нея.

След големия успех, феновете на „Дея Спорт“ ще имат възможност в събота да се докоснат до Купата на България и да си направят снимка с нея. Трофеят ще бъде изложен в зала „Младост“ преди мачовете на мъжкия и женския отбор на клуба. Дамите се изправят срещу ЦСКА в 15:00 часа, а мъжете посрещат „Берое“ от 19:00 часа.