Събота, 27 Апр 2024
    
Общество

Трябва ли професията медицинска сестра да бъде защитена

  03.02.2024 10:00  
Трябва ли професията медицинска сестра да бъде защитена

Според бившата акушерка Милена Манова само заплащането трябва да се увеличи

 

Професията медицинска сестра да бъде защитена. Така здравното министерство щяло да бори недостига на кадри. Какво мисли за това предложение една бивша акушерка, която разбуни духовете, напускайки преди 4 месеца неонатологичното отделение във великотърновската болница, унизена от заплащането и отношението към тази професия?

Милена Манова споделя пред Нова ТВ, че се е разделила по взаимно съгласие с болницата. "Отново работя в сферата на медицината, но не в болнично заведение. Чувствам се много по-оценена и реализирана. По-спокойна и по-добре заплатена съм. Ниското заплащане е голям проблем", смята тя. 

Според нея защитена професия е абсолютно излишно понятие. "Тя трябва да бъде добре заплатена, това е най-голямата причина да напускат хората сферата на здравеопазването. Накрая няма да има кой да работи. 5500 лева е годишната такса за медицинска сестра, това е абсурд на фона на заплатата, която се получава. Да се промени законът, така че да може да се записва държавна поръчка втори път.", призова Манова.