Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бургас

В Бургас решиха проблема с безплатните карти за учениците по хитър начин

  02.02.2024 11:28  
В Бургас решиха проблема с безплатните карти за учениците по хитър начин

Георги РУСИНОВ

 

Ако в цялата страна днес родители имат проблем със сдобиването на безплатна карта за пътуване в градския транспорт за децата си, то в Бургас такъв проблем няма. Това заяви за „Черноморски фар“ управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.

„Забавянето на образците е за цялата страна. Понеже разбрахме, че ще има такова, за да не създаваме дискомфорт на хората, използвахме стария образец, преправихме го да отговаря на новите изисквания – със снимка и другите неща, както е предвидено и издаваме още от 24 януари такива карти. Т.е. в Бургас вече пътуват безплатно учениците. Днес е втори ден, нямаме проблеми. Вчера доста карти са издадени, във всички каси е имало интерес“, коментира той.

Тъй като са предвидили, че ще има такова забавяне, а образците се очаква да пристигнат другата седмица, от „Бургасбус“ вземат решението да издават карти по този начин сега.

„Ако не бяхме предприели мерки представете си какви опашки щяха да са тези дни и то в това грипно време. В следващите месец-два ще предупреждаваме тези, които са се снабдили с такива карти сега, да отидат и да си изкарат от новите, които ще са със срок на валидност една година. Нашите служители са предупредени да оказват съдействие“, посочи още инж. Драгнев.