Сряда, 21 Фев 2024
    
Поморие

Кметът Иван Алексиев предлага нова визия на пешеходната крайбрежна алея в Поморие

  30.01.2024 14:52  
Кметът Иван Алексиев предлага нова визия на пешеходната крайбрежна алея в Поморие

Отпадане на съществуващите и приемане на нови позиции в търговска зона „Яворов“ е предложението до Общински съвет – Поморие, обективирано в докладна записка от директора на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти“, по предложение на кмета Иван Алексиев.

Идеята за промяна на търговските зони бе подробно представена от кмета Алексиев по време на обществено обсъждане, проведено на 24.01.2024 г. в Градската художествена галерия.

Целта е през новия туристически сезон Поморие да посрещне гостите си и да предостави на жителите си по-красива и достъпна среда в зоната на пешеходната крайбрежна алея в централната част на града.

В тази връзка „всички маси се преместват от страната на озеленяването, като квадратурата им се ограничава. Алеята откъм морето остава чиста. Видът на масите и чадърите ще е унифициран. Цветовете им, както и тези на декоративните елементи като кашпи и саксии, също ще бъдат съобразени с общия естетичен вид на района“, обясни кметът.

Предложението ще бъде разгледано от постоянните комисии на Общинския съвет и гласувано на предстоящата сесия.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Николай Николаев, директор на РПЗСБ – Бургас:  Трудно можем да стигнем до горящ апартамент или кола заради паркирали автомобили
  19.02.2024 17:13      

Силвия Шатърова Всяко разширение на синята и зелена зона става със съгласуване с нас. За