Сряда, 21 Фев 2024
    
Айтос

Покрит пазар в Айтос ще съперничи на Покрития мост в Ловеч

  30.01.2024 13:54  
  Покрит пазар в Айтос ще съперничи на Покрития мост в Ловеч

90 хил.лв в проекта за бюджет 2024 на Община Айтос са предвидени за проектиране на нов кооперативен пазар в Айтос, Това съобщи на публичното обсъждане на новата финансовата рамка, кметът Васил Едрев. Новото тържище ще е над реката, между двата моста. Идеята е да бъде изградено модерно съоръжение с възможно най-добри условия за търговците и производителите на селскостопанска продукция - не само на плодове и зеленчуци, но и на месо, мляко и т.н. По думите на градоначалника, идеята за покрит пазар, който да е гордост за града ни, е назряла от години. Сегашният кооперативен пазар се радва на интереса не само на айтозлии, но и на много клиенти от региона. "Ремонтирахме закритите помещения, но те са крайно недостатъчни за всички търговци и производители. Откритите маси не са решение през зимните месеци. Хората, които изкарват прехраната си там трябва да имат подходящите условия," коментира още кметът.

Тепърва предстои проектирането на пазара, което трябва да бъде съгласувано със съответните институции. Обмислят се и възможностите за финансиране - със собствени средства или по европрограми.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Николай Николаев, директор на РПЗСБ – Бургас:  Трудно можем да стигнем до горящ апартамент или кола заради паркирали автомобили
  19.02.2024 17:13      

Силвия Шатърова Всяко разширение на синята и зелена зона става със съгласуване с нас. За