Събота, 13 Апр 2024
    
Бургас

Февруари обещава температури до 20 градуса

  30.01.2024 07:57  
Февруари обещава температури до 20 градуса

 

Предстои по-топъл период в първите 10 дни на февруари

Изпращаме януари с обичайното за сезона студено време. В първите 10 дни на Малък Сечко обаче предстои топъл период с полъх на приближаващата пролет и температури до 20 градуса.

Във вторник ще остане студено, с температури призори до минус 5 – минус 6 градуса, а през деня – от 1 до 6. Облачността бързо ще намалява и ще се ограничи до крайните югоизточни райони, където в Странджа ще вали сняг.

В сряда и четвъртък ще е слънчево и сравнително тихо. Дневните температури ще се повишават и в четвъртък ще достигнат 13-14 градуса в Северозападна България.

В петък над страната ще премине бърз студен атмосферен фронт с усилване на северозападния вятър и незначителни валежи от дъжд, а в планините – и от сняг. Температурите леко ще се понижат.

Първите февруарски почивни дни ще са слънчеви, с дневни температури в неделя около и над 15 градуса. Тази атмосферна конфигурация ще се задържи до 9-10 февруари – без валежи, с мъгли в тихите райони сутрин, но с много слънчеви часове следобед. Температурите ще се движат в интервала 10-15 градуса, като в някои от дните ще отбележим и стойности около 20 градуса.

Предварителните прогнози са за раздвижване на атмосферата с нахлуване на малко по-студен въздух и валежи от дъжд и сняг след 10 февруари.