Неделя, 28 Апр 2024
    
Мнения

Пеевски за президента: Диктатурата му свърши, изкарах го от комфорта на уютния му кабинет

  29.01.2024 15:47  
Пеевски за президента: Диктатурата му свърши, изкарах го от комфорта на уютния му кабинет

Не мога да разбера прибързания отговор на прокуратурата по това, което прочете - едно съобщение в медиите от мен, а аз още не съм си подал питанията. Това коментира зам.-председателят на ДПС Делян Пеевски.

Малко по-рано градският прокурор на София Илияна Кирилова заяви, че от петък насам прокуратурата проверява има ли в масивите ѝ стари преписки и дела срещу хора от обкръжението на президента Радев. По думите й до момента няма открити сигнали срещу Копринков, а срещу Сотир Ушев има намерен един. 

"Аз ще пусна моите искания до час, но те как отговориха толкова бързо на едно съобщение от медиите, че нямат нищо за съветниците на президента? Щом толкова следят медиите, нека да ги проследят как от няколко години се говори за "пътя на Копринката", за Сотир Ушев. Има много неща по темата в медиите, но никой не прави нищо", заяви още Пеевски.

Искам институциите да започнат да работят, хората да получат правосъдие, отговори депутатът от ДПС на въпрос защо е станал изведнъж такъв критик на президента. И коментира думите на Румен Радев, че нещата които говори Пеевски са "манипулация и слухове".

"Той как решава, като "Мистър Кеш" ли? Като последна институция на държавата ли? Диктатурата му свърши и няма да се повтори. Единственото хубаво е, че го изкарах от уютния комфорт на кабинета му, той излезе и каза ще прави партия. Чакам го на терена. Ръкавицата е хвърлена, аз я приемам. Искаме битка на терен. Не може да стои на удобното кресло в президентския си кабинет и да се крие зад пълния си имунитет."