Събота, 27 Апр 2024
    
Несебър Спорт

„Арена Несебър“ вече със запълнен график

  29.01.2024 15:01  
„Арена Несебър“ вече със запълнен график

Многофункционалната спортна зала „Арена Несебър“ вече е със запълнен график за ползване в следобедните и вечерните часове и в почивните дни.

В залата на закрито тренират отборите на Баскетболен клуб „Несебър“,  Гимнастически клуб „Море“, Хандбален клуб „Петър Бабев“, Тенис клуб „Егалите“, Хандбален клуб „Поморие” и групи от граждани,  желаещи да спортуват и да  физически активни.

През февруари тренировъчна дейност в залата започват и грациите на гимнастически клуб  „Триумф“ .

 Все още се уточнява графикът и с други общински и гостуващи клубове, практикуващи спортове, съвместими с условията, които зала „Арена Несебър“ предоставя.

Най-новото спортно съоръжение на Несебър вече приема и резервации за провеждане на спортни форуми. За сега залата е заявена и запазена за  две големи състезания – Международен турнир по спортни танци, които ще се проведе през септември и Национален турнир по карате  през юни.

Интересът към многофункционалното съоражение „Арена Несебър“ продължава да нараства и запитвания за провеждане семинари и  тренировки се приемат както за  студените месеци, така и за летните дни.

Още от момента на пускането си в експлоатация закритата спортна зала започна да изпълнява функциите и целите, заложени в общинските планове– да съдейства за развитие на спорта сред гражданите на общината и да привлича отбори и клубове от страната и чужбина,  спомагайки налагането на Несебър като дестинация за спортен туризъм.