Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бургас Общество

Студенти и ученици отбелязаха Международения ден на образованието

  29.01.2024 11:59  
Студенти и ученици отбелязаха  Международения ден на образованието

Със съвместна инициатива под наслов „Моята история за образованието“ РУО на МОН – Бургас и Катедра „Педагогика и методика на обучението“ към Факултета по обществени науки на Университет Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, отбелязаха 24. януари – международния ден  на образованието. 

По случай международния ден на образованието в периода 23. – 25. януари студенти от специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и преподавателите гл. ас. д-р Гергана Аврамова-Тодорова, ас. д-р Виктория Христова, ас. д-р Блага Димова и Ави Абнер се срещнаха с дванадесетокласници от пет бургаски училища – СУ „Димчо Дебелянов“, СУ „Св. Св Кирил и Методий“, СУ „Св. Константин Преславски“, ГПЧЕ „Г. С. Раковски“ и ГПРЕ „Васил Левски“. По време на срещите те споделиха личните си истории за избора на професията „учител“ и мотивацията си да продължат образованието си в университет.

В проведената дискусия учениците, вдъхновени от споделените истории, разказаха за своите мечти и кариерни желания, зададоха въпроси за възможностите да продължат образователния си път, получиха ценни напътствия за избор на специалност и начини на кандидатстване в университет.


Анкета

Мнения

Мнения
Атидже Алиева-Вели, евродепутат: Кризите в земеделския бранш показват, че е необходима нова визия в агрополитиките на Съюза
  28.01.2024 16:53      

Атидже Алиева е магистър по индустриални биотехнологии в Софийски университет „