Петък, 26 Апр 2024
    
Крими Общество

Габриела Пеева: Скръбта и тъгата са безкрайни за много хора, оставете ме на мира

  26.01.2024 13:23  
 Габриела Пеева: Скръбта и тъгата са безкрайни за много хора, оставете ме на мира

Скръбта и тъгата са безкрайни за много хора, оставете ме на мира”. Това заяви една от обвинените за смъртта на Пейо Пеев - съпругата му Габриела.  „От вербални игрички няма нужда. Няма да коментирам”, каза още тя пред Нова.тв.

Същевременно стана ясно, че има още заподозрени за смъртта на 44-годишния мъж. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев. Пеев беше удушен, а по-късно автомобилът с тялото му - опожарен. Подозренията са, че има още замесени лица, помогнали за укриването на тялото и за прикриването на следите от убийството.

По думите на главния секретар, който лично гледал видеозаписите от фаталната вечер, от тях ставало ясно, че убийството е извършено от съпругата на Пеев и нейната майка. Двете вече са обвинени за смъртта на мъжа. До момента е ясно, че те са влезли в колата му, където са го удушили. След това автомобилът с тялото му е опожарен, за да бъдат прикрити следите. Подозира се обаче, че има и други замесени хора, които са им съдействали да се укрият след извършеното престъпление.

Днес стана ясно, че прокуратурата вече оспорва домашния арест на Габриела. Тази мярка ѝ беше определена, за да се грижи за двете си деца. Социалното министерство обаче взе решение да ги настани при близки с цел закрила. Според Софийската градска прокуратура също те не трябва да бъдат поверявани на жена с толкова тежко обвинение.

Адвокатът на Пеева заяви, че ще настоява мярката на обвиняемата да остане „домашен арест”, както и да ѝ върнат децата.

Сега остава въпросът възможно ли е две жени да убият сами 44-годишния Пеев. „Изследваме дали това престъпление е могло да бъде извършено само от тези две жени, или има други лица, които да са оказали помощ по отношение на прикриването на доказателства, заличаването на следи, транспортирането на автомобила и изместването на тялото от шофьорското място”, уточни главният секретар на МВР.

Коцев не уточни колко точно са проверяваните и каква е била ролята на всеки от тях. „Това са предимно лица от обкръжението на Габриела и на нейната майка”, коментира още той. 

Вече е образувано и досъдебно производство за лично укривателство, обяви Коцев. Очаква се да стане ясно и какво е било физическото състояние на жертвата, след като в сряда в ефира на NOVA адвокатът на Пеев показа съобщение от 10 януари. В него убитият казва, че най-вероятно Габриела го упоява или дрогира.

„Това може да е повлияло на здравословното му състояние, да е с отслабена имунна система. Патоанатомите, когато направят изследвания на органите и на тъканите на кръвта, ще стане ясно има ли въздействие с химични вещества”, каза Коцев.  

В 18:00 часа в петък е организиран протест в памет на Пейо Пеев и с искане за равни права на майката и бащата при отглеждането на деца.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Михаил Хаджиянев: Правилникът за работа на Общински съвет ще е по-добър от стария
  25.01.2024 14:30      

Георги РУСИНОВ   Правилникът за работа на Общински съвет – Бургас е ср